Welcome to Our Website

TÜV AUSTRIA TURK’tan 2 milyon 500 bin Euroluk yatırım

1872 yılında Viyana’da kurulan ve bugün 40’tan fazla ülkede faaliyet gösteren TÜV AUSTRIA’nın yüzde 100 iştiraki olan TÜV AUSTRIA TURK, Türkiye üzerinden Asya ve Afrika dâhil bölgedeki 20’den fazla ülkeyi yönetiyor. Türkiye’de 1915 Çanakkale Köprüsü, TANAP Projesi, Akkuyu Nükleer Santrali, Zonguldak Filyos Vadisi Projesi, Uluslararası boru hatları projeleri gibi tamamlanmış ve devam eden birçok proje TÜV AUSTRIA TURK imzası taşıyor. Türkiye’nin ve dünyanın önemli projelerinde teknik denetim, gözetim, sertifika ve onayları ile yer alırken, ürün bazında ise ISO 500 ve Capital 500’de yer alan Türkiye’nin lider kuruluşları ile çalışmalarına devam ediyor. On binlerce farklı ürünün belgelendirmesini sağlıyor, hizmet yelpazesindeki tüm hizmetlerle hemen hemen her sektörde 20 binden fazla müşteriye çözüm ortağı oluyor.

Endüstri, enerji, altyapı, otomotiv, ulaşım, eğitim, belgelendirme, yaşam ve sürdürülebilirlik alanlarında faaliyet gösteren TÜV AUSTRIA TURK, Türkiye’deki hızlı büyümesini yeni yatırımları ile sürdürüyor. Pazara ilk girdiği 2009 yılından bugüne 36 milyon Euro’luk yatırım gerçekleştiren TÜV AUSTRIA TURK, 2 milyon 500 bin Euro yatırım ile Kocaeli’nde ‘Kullanılmış Madeni Yağ Analizi’ (OCM) Laboratuvarları test hizmetlerini devreye aldı. TÜV AUSTRIA TURK, OCM test laboratuvar kurulumu alt yapısı, cihaz, personel, eğitim ve yazılım sistemlerinin tamamını kapsayan yatırım ile endüstriyel ekipmanların yağlarının sürekli izlenmesi ve analiz edilmesi ile erken arızaların tespiti, bakım optimizasyonu, verimlilik artışı, güvenlik ve çevresel uyumun sağlanması amaçlanıyor.

Kocaeli’ne 2 milyon 500 bin Euro’luk yatırım

Kocaeli’nde 2 milyon 500 bin Euro’luk Oil Condition Monitoring (OCM) “Madeni Yağ Durum İzleme ve Değerlendirme” test Laboratuvarını devreye aldıklarını ve bu yatırımın amaçlarını ve hedeflerini anlatan TÜV AUSTRIA TURK Gaz, Petrol ve Kimyasal Ürünler Gözetim ve Test Hizmetleri (GPC) Departman Müdürü Taner Gonca, “Oil Condition Monitoring laboratuvarı kurulumunun amacı, endüstriyel ekipmanların yağlarının sürekli izlenmesi ve analiz edilmesi ile erken arızaların tespiti, bakım optimizasyonu, verimlilik artışı, güvenlik ve çevresel uyumun sağlanmasıdır. Önleyici bakım faaliyetlerinin olmazsa olmazı yağ analizleri konusunda tarafsız hizmet sunabilecek yeterli sayıda laboratuvar ve yetkin kişi sayısı, Türkiye’de faaliyet gösteren işletmeler için yeterli değildir. Ülkemizde faaliyet gösteren ve önleyici bakım faaliyetlerini etkin şekilde yapabilmeleri için yeni bir yapı ve yetkin çalışma arkadaşlarımız ile OCM laboratuvarımızı hizmete açıyoruz” dedi.

OCM Laboratuvarı ile sadece Türkiye’de değil, globalde de hizmet vereceğiz

TÜV AUSTRIA TURK’ün yeni yatırımı Kocaeli’nde hizmete girecek olan OCM Laboratuvarı ile sadece Türkiye’de değil, global bir şirket olarak yurt dışında da bu hizmeti sunma hedefinin olduğunu vurgulayan Taner Gonca, “Kuruluş amacımız ülke sektörünün ihtiyaçlarına yönelik olmakla birlikte TÜV Austria’nın global bir şirket olmasından ötürü, yatırımımızın büyüme potansiyeli ve yetkinliği ile global iştiraklerimiz aracılığıyla yurt dışında da bu hizmeti sunmak hedefindeyiz. Bu tür laboratuvarlar genellikle uluslararası düzeyde ve bölgesel hizmet sunabilirler. İşletmenin ve laboratuvarın büyüklüğüne, uzmanlığına ve kaynaklarına bağlı olarak farklı coğrafyalarda ve endüstrilerde müşterilere hizmet verebilirler. TÜV Austria’nın ilki Türkiye’deki OCM laboratuvarımız, komşusu olan ülkelerde bulunan işletmelere de karşılık verebilecek yetkinlik ve kapasiteye sahiptir” dedi.

Türkiye’de tüketilen madeni yağ hacmi 2022 yılında yüzde 7 arttı

Petrol Sanayi Derneği (PETDER) tarafından hazırlanan faaliyet raporuna göre; 2022 yılında Türkiye’de tüketilen madeni yağ tüketiminin yüzde 7,07 artarak 590 bin 122 ton olduğu bilgisini veren GPC Departman Müdürü Taner Gonca, “Rapora göre 2021 yılında 551 bin 179 ton olarak gerçekleşen Türkiye madeni yağ tüketimi, 2022 yılında yüzde 7,07 artarak 590 bin 122 ton olarak geçekleşti. 2022 yılında piyasaya sürülen madeni yağların yüzde 47,83’ünü endüstriyel yağlar, yüzde 47,56’sını ise taşıt yağları oluşturdu. OCM Laboratuvar hizmetleri ile günlük olarak 300, yılda ise 75 bin adet numuneye karşılık verebilecek kapasiteye sahibiz. OCM kapsamında genel olarak madeni yağ ürün gruplarında; Endüstriyel Yağlar, Otomotiv Yağları, Denizclik Yağları, Dişli Yağları, Havacılık Yağları, Hidrolik Yağlar, Dişli Yağları, (Enerji) Türbin Yağları ve Transformatör Yağlarının analizi yapılıyor.

TÜV AUSTRIA TURK’TEN Sürdürülebilir Çevreye Yeşil Laboratuvar Hizmeti

Sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda TÜV AUSTRIA Grubuna ‘OCM “Madeni Yağ Durum İzleme ve Değerlendirme” Test Laboratuvarları’ ile bir yenisini ekleyen TÜV AUSTRIA TURK sürdürülebilir çevre için yeşil laboratuvar hizmetini devreye aldı. Sürdürülebilir çevre ve yeşil laboratuvar sistemleri vizyonu ile hedefimiz ekipmanlarda erken arızaların tespitinin öncelikli olduğunu vurgulayan Taner Gonca şöyle devam ediyor: Ekipmanlarda arızaların tespiti sonrasında hedefimiz, bakım maliyetlerinin azaltılması, ekipman ömrünün uzatılması, verimliliğin artırılması, işyeri güvenliğinin iyileştirilmesi ve çevresel uyum sağlama. Bu kapsamda Enerji, İmalat, Havacılık, Denizcilik ve Taşımacılık, Kimya Endüstrisi, Otomotiv, Madencilik ve İnşaat, Gıda ve İçecek, Sağlık ve Hastane Hizmetleri gibi birçok sektörde hizmet verecek olan Oil Condition Monitoring (OCM) laboratuvarları, bu sektörlerdeki tesislerin ekipmanlarında kullanılan yağlarının sürekli olarak izlenmesi ve analiz edilmesine yardımcı olacak. Sektör çeşitliliği ile sürdürülebilir iş süreçleri yönetme ve artan bir ivme ile sektörde yer edinmek ise birincil hedefimiz.

Taner Gonca: Numune gönderiminde danışmanlık yetkinliğine sahibiz

Numune gönderimi konusunda şirketlerin doğru koli seçimi, doğru evrak içeriği, gümrük süreçleri gibi sorunlarla karşılaştığı bilgisini veren Taner Gonca, “Yurt dışından numune gönderimi yapmak isteyen firmalarımızın, genel olarak gönderimleri sırasında çeşitli sorunlar yaşadığını biliyoruz. Şirketler doğru koli seçimi, doğru evrak içeriği, gümrük süreçleri gibi sorunlarla karşılaşabiliyor. Biz bu konuda gönderim yapmak isteyecek müşterilerimize, herhangi bir sorun ile karşılaşmadan doğru gönderi hazırlama konusunda da danışmanlık yetkinliğine sahibiz. Yabancı müşterilerimiz de OCM Türkiye laboratuvarımızda rahatlıkla analiz hizmeti alabilirler” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir